Джеки Jackie

Британская академия 1
Венецианский кинофестиваль 2
Смотреть трейлер
Оператор: Стефан Фонтен
Слоган: «I want them to see what they have done to Jack»
Премьера в мире:
Премьера в Украине: 9 марта 2017
Рейтинг MPAA: R
Сюжет
Фильм расскажет о жизни первой леди, Жаклин Кеннеди, сразу после убийства президента США Джона Кеннеди в 1963 году.
Трейлер (украинский дублированный)
Кадры
Рецензии

Вдова президента


Передчуття мене не зрадили: «Оскар» за кращу жіночу роль цьогоріч пішов точно не за адресою, і перегляд фільм «Джекі» остаточно переконав у цьому.
Наталі Портман неперевершена у ролі Жаклін Кеннеді! Деякі ролі чекають на конкретних акторів і тільки їх. Очікування може тривати упродовж десятиліть, але результат потім, як правило, все це виправдовує. Роль дружини/вдови президента дочекалася Наталі, й актриса не схибила, продемонструвавши приголомшливе перевтілення: перед нами справді та сама легендарна Жаклін - дружина, мати, сильна, красива і неймовірно харизматична жінка, нарешті просто людина.
Дружину Джона Фіцджеральда Кеннеді ми бачимо, напевно, в самий в один з найтрагічніших моментів її життя. Та й не тільки її, а й всієї американської історії. У Жаклін рвуться назовні біль, відчай, безвихідь, але вона не може їх собі дозволити. Не тільки, тому що статус не дозволяє, а й просто тому, що її сильна за своєю природою натура поставила механізми стримання задовго до переїзду в Білий дім. Дружина, а тепер уже вдова президента Кеннеді просто не може вийти за рамки, які вона сама для себе визначила. Однак Жаклін все ж залишається людиною, її почуття шукають виходу, тож буде і таємні, майже нікому не видимі сльози, і різкі зміни психічного стану - від цілковитої апатії до дещо різких як на неї випадів, втім, вони не виходять за межі пристойності.
Крім того, тут є ще один бік медалі. Коли людина змушена так стримуватися, коли вона нікого не може пустити собі в душу, то неминуче залишається на самоті, навіть якщо перебуватиме посеред натовпу. Жаклін не можна забувати і про те, що будь-яке необережне або кинуте невчасно слово в Білому домі, та ще з урахуванням тонких політичних ігор та інтриг, які ведуться тут завжди, а тим більше в такий період невизначеності, коли у одних з'являються шанси піднятися, іншим ж загрожує небезпека назавжди зникнути з Олімпу, може мати незворотні наслідки і позбавити будь-яких перспектив. А Джекі як-ніяк ще жити в цій «країні без Кеннеді», вибудовувати своє майбутнє і забезпечувати його для своїх дітей, хоча зараз їй це здається дріб’язковим і несуттєвим.
Наталі Портман блискуче грає цю харизматичну жінку з усією складністю її характеру, тонко і щиро передає всі її переживання, зміну настроїв, ту саму самотність посеред натовпу, її волю, яка не дає їй зламатися, хоча в ці важкі дні вона не раз була на межі. А ще Наталі раз по раз дає відчути глядачеві, наскільки внутрішньо шляхетна Жаклін, як вона втомилася цієї дипломатії і підкилимності, в яку хочеш не хочеш поки змушена грати. Якби Америка була монархією, Жаклін Кеннеді була б однією із королев: такі, як вона, стають ними досить часто.
Звісно, також щиро і переконливо Портман зіграла просто красиву жінку, якій навіть у надзвичайних обставинах не зраджують смак і стиль, завжди підкреслюючи її внутрішню силу, аристократизм і красу.
І за все це не дати «Оскара»? Альтернативи Наталі я не бачив, але американські кіноакадеміки її знайшли і вельми спірну. Емма Стоун зіграла в «Ла-Ла Ленді» добре, але до Портман не дотягнула і близько.
Картина Пабло Ларраїна стала для Наталі справжнім бенефісом, і нехай на мене не ображаються інші зайняті у «Джекі» актори: це фільм однієї жінки, однієї актриси на ім’я Наталі Портман. Хоча в кількох епізодах я відзначив для себе Пітера Сарсгаарда, дуже цікавого у ролі Боббі Кеннеді, а також Каспара Філліпсона, який блискуче відіграв свої нечисленні, але складні сцени у ролі Джона Кеннеді. Ще запам'ятався Джон Герт у ролі священика, хоча екранного часу його персонаж теж має небагато.
Хороший фільм про справжню, сильну жінку, яка залишилася в історії фактично нарівні зі своїм чоловіком. Ну а від Наталі чекатиму нових, таких самих сильних робіт. Чомусь певен, що вони будуть.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (0)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.
Похожие фильмы